سنگ شکنی کلیه

ساخت وبلاگ

سنگ شکنی کلیه یا (TUL) چیست؟

سنگ شکنی از راه مجرای ادراری پروسه ای است که طی آن سنگ داخل اورتر یا میزنای یا حالب خارج می شود. پزشک از یک وسیله دوربین دار باریک برای جستجو و یافتن سنگ استفاده می کند. در این روش، نیازی به ایجاد برش بر روی پوست شما نمی باشد.  پزشک لوله باریکی را از طریق پیشابراه به سمت میزنای یا حالب و بعد به سمت کلیه هدایت می کند. جراح از یک سبد داخل این لوله برای خروج سنگ های کوچک استفاده می کند. همچنین برای خرد کردن و خروج سنگ های بزرگ، از یک لیزر استفاده خواهد کرد. این پروسه درمانی نیازی به حضور یا بستری طولانی مدت نخواهد داشت.

سنگ شکنی کلیه از راه مجرای ادراری روشی شایع برای خروج سنگ کلیه یا مجاری ادراری با  استفاده از یک لوله میکروسکوپی خاص و در برخی بیماران با استفاده از لیزر برای ریز کردن و در نتیجه خروج سنگ می باشد. سنگ شکنی از راه مجرای ادراری معمولا در درمان سنگ های کلیه، مثانه یا مجاری ادراری استفاده می شود.

سنگ حالب معمولا با علائمی نظیر درد شدید، تهوع و استفراغ، و در موارد نادر با انسداد و تخریب کلیه همراه است. بنابراین، درمان قدرتمند در کوتاه مدت برای سنگ حالب بسیار ضروری تر از سنگ کلیه است. سنگ شکنی از راه مجرای ادراری یا پیشابراه اقدامی است که طی آن، پزشک سنگ حالب را خارج می کند.

در حالت کلی، سنگ شکنی با استفاده از شوک یا ضربه برای سنگ های کلیه یا بخش های فوقانی میزنای یا حالب کاربرد دارد اما اغلب برای سنگ بخش های میانی و تحتانی میزنای یا حالب مناسب نیست.

در این وضعیت، معمولا سنگ شکنی از راه مجاری ادراری برای خروج سنگ قسمت میانی یا تحتانی میزنای یا حالب استفاده می شود. در این روش برشی بر روی پوست شما داده نمی شود. اسکوپ یا لوله باریک توسط پزشک از مسیر پیشابراه و میزنای یا حالب به سمت کلیه هدایت می شود.

جراح از یک سبد داخل این لوله برای خروج سنگ های کوچک استفاده می کند. همچنین برای خرد کردن و خروج سنگ های بزرگ، از یک لیزر استفاده خواهد کرد. این پروسه درمانی نیازی به حضور یا بستری طولانی مدت نخواهد داشت.

 

medicalperson...
ما را در سایت medicalperson دنبال می کنید

برچسب : سنگ شکنی کلیه, نویسنده : medical person medicalperson بازدید : 177 تاريخ : چهارشنبه 30 مهر 1399 ساعت: 0:30